Orsakompassen har utmanats av bland andra Kristdemokraterna i en fartfylld gocart-duell,

Orsa Jakt & Sportskytteklubb och Orsa järn & designs järnkrökare Stefan Emet.

I den senaste Duellen blev Orsakompassen utmanad av Skäftberg Rangers MCK. Det blev en hård dust.

För några år sedan var lokalpatriot Jonas Brus ute på en långresa. Han fotograferade av en händelse en kompassenryggsäck mitt i vimlet på Times Square i New York. Det tyckte vi var superhäftigt och så föddes idén med kompassenkorrar. I dagsläget kan vi på Orsakompassen stoltsera med korrespondenter i 50 länder runt om i världen.

Orsakompassen friskriver sig då morgonjympan vare sig är kravmärkt eller sanktionerad av något som helst terapeutiskt förbund. Eftersom redaktionen är nybörjare så kan lektionen innehålla fel eller utelämnanden av vitala säkerhetsföreskrifter för vilka vi friskriver oss från allt ansvar. Det material som presenteras under detta obskyra jympapass tillhandahålls utan några garantier av något slag.

ORSAKOMPASSEN TESTAR

Vid några tillfällen har Orsakompassen kallat in speciellt utvalda lokala finsmakare

för att guida gemene orsing i för stunden mer eller mindre högaktuella produkter.

Glass, fisk, bärs och ost!

Under några år har Orsakompassens skogsmulle Jenny med jämna mellanrum dragit åt skogen. Med sig har hon haft en kamera och en förkärlek för lite udda smultronställen. Här delar hon med sig av sina favoritkoordinater.

Vissa hävdar att det betyder otur att läsa gamla horoskop. Det kanske det gör. Att läsa gamla oroskåp däremot, det är svinballt och kan i vissa fall ge en positiv fjärilseffekt både bakåt

och framåt i tiden. Så för att kompensera det faktum att vi en gång i tiden har publicerat dessa obehagliga profetior ger vi dig nu chansen att kika på dom igen.

Har du någon gång inte hajat tugget i fikarummet? Fått motorstopp i övre Hansjö men inte kunnat göra dig förstådd? Eller vill du kanske bara göra en språklig resa tillbaka till dina rötter, då är det här något för dig!