KORRE: Janne Karlsson. ÅLDER: 74 år.

SYSSELSÄTTNING: Pensionär och kompassen-korre i Argentina, Sydafrika, Kambodja, Mongoliet, Iran och Albanien.

VI FLÖG FRÅN Arlanda till Korfu sen blev det båt över till Saranda, en väldigt trevlig stad vid havet. Vi bodde på ett väldigt fint litet hotell, omgivet av höga berg och fin natur.

 

MAT OCH DRYCK är billigt för oss turister men det är ett fattigt land generellt. Är mycket nöjd med resan till Saranda, fick träffa en hel del trevliga människor.

KORRE: Mona Lindh. ÅLDER: 72 år.

SYSSELSÄTTNING: Aktiv pensionär

och kompassenkorre på Kuba, Mallorca, Australien, Singapore, Ryssland och Norge.

EN HÄLSNING FRÅN KNIVSKJELLSODDEN, Europas nordligaste udde som ligger i Nordnorge. Den ligger dryga kilometern längre ut än Nordkap.

En resa som länge funnits i tankarna blev av i somras. Med dotter och barnbarn som reskamrater gick resan norrut. Vårt första stopp med övernattning

blev i Rovaniemi.

 

VI PASSADE PÅ ATT BESÖKA Tomten där förstås. Efter en till övernattning i Karrasjok så kom vi till Mageröya. För att komma ut på ön så åker man numera i en lång tunnel under vattnet. Naturen är vacker. Väldiga vidder. Mäktigt. Utanför Honningsvåg hade vi vår hyrda stuga vid vattnet. Där tillbringade vi tre nätter. Ebb och flod kommer och går under vår veranda. Vår värd säger att vi har tur. Solen lyser över oss och det är varmt. Fantastiskt vackert väder har vi när vi besöker Nordkapsudden. Vackert på den höga klippan blickar vi mot den böjande horisonten. Men…. nu ville vi ju längst norrut så nästa dag i lika vackert väder vandrar vi 9 km enkel väg till den nordligaste udden Knivskjellsodden. Där kan vi då beskåda Nordkapsklippan bland annat.

 

VI HINNER MED YTTERLIGARE bergspromenader och stadsvandring innan vi startar hemfärden. Den går efter den vackra Norgekusten genom Alta. Skibotn blir ett nattstopp. Vi har ju Treriksröset som ett mål också. Först blir det en båttur från Kilpisjärvi och därefter en promenad på 3 km innan vi når knutpunkten, den gula stenklumpen, mellan Sverige, Norge och Finland. Innan vi kommer tillbaka till Torneå så kollar vi lite fiske i Kukkolaforsen. Fisket där går till så att man står på träställningar och håvar. Nu har vi gjort vår rundåkning och från Torneå blir det samma väg tillbaka till Ö-vik.

En resa med underbara naturupplevelser.