HISTORIEN OM MIDSOMMARAFTON

Tillsammans med julen är kanske midsommar den viktigaste högtiden vi har i Sverige. För många är midsommarafton dagen då sommaren och ledigheten har sin avspark. Förr i tiden innebar midsommar en brytpunkt i arbetsåret ...

20 juni 2018

HISTORIEN OM SVENSKA NATIONALDAGEN

8 juni 2018

Sveriges nationaldag firas sedan 1893 till åminnelse av Gustav Vasas kröning 1523 och av 1809 års regeringsform. Den blev officiellt Sveriges nationaldag 1983.

Innan dess kallades den för svenska flaggans dag.

VILKA KÄNSLOR VILL DU UPPLEVA DAGLIGEN? AV MONA SAMILDA WESTERDAHL

Välkommen underbara du! Syftet med denna artikel är att hjälpa dig att ringa in några av de känslor som du vill uppleva och få dig att komma på hur du ska göra för att uppleva dem varje dag.

Varje känsla har ett recept ...

22 maj 2018

23 april 2018

TA DIG I BRASAN VINTERN!

Vi tänder majbrasor, sjunger och gratulerar konungen medan vårvindar susar och demonstrationståg tjusar. Det är Valborg! Det finns säkert en massa olika orsaker att fira Valborg. Men vilken är egentligen den ursprungliga anledningen?

9 april 2018

FÖRETAGARE EN SÄRSKILD SORTS MÄNNISKOR? AV OLA GRANHOLM

Vad är en företagare egentligen? Både den som driver ett litet konsultföretag och den som driver en stor industri är ju företagare. Vad finns det egentligen för likhet mellan oss ”företagare”…? Är det en person som tar sig för saker? Men det är det ju inte bara företagare som gör?

26 mars 2018

ETT FAMILJELIV MED MINDRE TJAFS AV TINA EMET

I mitt arbete träffar jag många föräldrar som lägger mycket kraft på att få barn att göra vissa saker OCH att sluta med vissa andra saker. Vissa barn är lätta att påverka, lydiga eller fogliga. Men de föräldrarna träffar inte jag. Och de har inte så stort intresse för en text som denna.

VÄNNERNA SOM HJÄLPER ANDRA ATT TA TON

Musikskolans vänner trummar nu in på sitt 21:a år av olika ackompanjemang till Orsa Musikskola. ”Vännerna” är en ideell förening som bland annat hjälper till att ordna musikläger och roddar vid olika musikevenemang arrangerade av musikskolan ...

12 mars 2018

26 februari 2018

KROSSA ÅLDERSFIXERINGEN I SAMHÄLLET AV STEFAN HÄGERMAN KARLSSON

I dagens samhälle blir de sociala kontaktnäten mer och mer fragmenterade. Vuxna träffar uteslutande vuxna, barn umgås bara med barn. Ungdomar umgås med andra ungdomar. Till och med de digitala mötesplatserna efterliknar detta ...

VARNING!

Tre älgar älgar runt i centrala Orsa. Fotot taget utanför Gräv Kåhlen.

28 januari 2018

MEDDELANDE TILL BYBORNA

Delar av Sandhed är utan vatten. Reparation pågår. Beräknas vara klart runt lunchtid. Källa: Sveriges Radio.

25 januari 2018